Naturalis

Een gesprek tussen vrienden

Gemaakt voor Simone.
Een vrouwelijk gezicht. Uitstraling met gevoel.
Elementen van staal. Koude tegenhanger van het warme hout.
Donkergroene veren. Tooi met krachtige status.

Dit was een uniek project voor mij. Niet alleen het proces van het maken, maar ook de reden dat ik het wilde maken. Ik wist welke uitstraling ik wilde dat het zou krijgen. De symmetrie, de vrouwelijke schoonheid, status en een beschermende rust.

Het is altijd oppassen wat je deelt met een onbekende. Wat ik wil delen met dit project, is dat vriendschap sterk wordt door gunst. Dat begint met dingen delen. We hebben allemaal soms een helpende hand nodig. Die helpende hand kreeg ik van Simone. Haar vriendschap en professionele kennis waren de gunst die ik nodig had. Geld voelde niet als het juiste om terug te geven. Daarom heb ik besloten De Naturalis voor haar te maken. Niet uit schuldgevoel, maar uit dankbaarheid voor een waardevolle vriendschap.

Vriendschap kan alleen maar groeien. Natuurlijk en soms met een helpende hand.

Vriendschap is iets dat eigenlijk niet in woorden uit te drukken is. Je helpt elkaar en zonder daar iets voor terug te willen. Al spreek je elkaar een hele tijd niet, je weet precies wat je aan de ander hebt. Wat ik zo mooi vind, is dat je daardoor ook een speciale band met iemand kunt krijgen. Eentje waarin je alles bloot durft te leggen en iemand je ziet voor wie je echt bent. Het is iets ontastbaars en van onschatbare waarde.

En toch is het Mike gelukt om onze vriendschap, of in ieder geval een kern daarvan, tastbaar te maken met het prachtige kunstwerk De Naturalis. Wauw, het is een van de meest persoonlijke dingen die ik ooit gekregen heb en voor mij van heel veel waarde.

Mike heeft het voor mij gemaakt, maar het past ook perfect. De kleuren, de natuurlijke elementen, het zachte en het warme samen verbonden door een ijzersterke tiara. En alsof het ervoor gemaakt is, past het ook nog eens perfect op mijn kamer.

Mike, echt dankjewel, iedere keer als ik De Naturalis zie -en dat is vaak- denk ik aan de verbondenheid en waarde van de band die vriendschap heet.

Simone Loozen
Eigenaar De Naturalis

Technische gegevens
Materiaal Wilgen Hout, Hanen Veren, Staal ST235
Lasproces MAG
Hoogte 38 cm
Breedte 12 cm
Diepte 14 cm